maanantai 2. syyskuuta 2013

Hilloo

Sade ei mua haittaa, koska syksystä on hiljattain tullut virallinen lempivuodenaikani, mutta tässä maanantaissa on silti jotain doomy & gloomy. Onneksi lohtua voi löytää minimaalisistakin asioista, kuten aamulla huomasin turvautuessani aprikoosihillon energisoivaan voimaan. Löysin Kiitos hyvää:n Virpiltä reseptin chia-siemenistä rakennettavaan hilloon, ja olen sittemmin soveltanut ohjeita eri marjojen ja hedelmien ympärille. Kiitos hyvää:n vaihdettua blogiyhteisöä ei suoraa linkkiä reseptiin ole tällä hetkellä näkyvissä, mutta yksinkertainen yhtälö on helppo muistaa ulkoakin.
  • 1,5 dl marjoja/hedelmiä
  • 1 dl vettä
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 3 rkl chia-siemeniä
Desi marjoista/hedelmistä surautetaan tehosekoittimessa veden ja hunajan kanssa, jonka jälkeen seos kaadetaan tiiviiseen suljettavaan lasipurkkiin ja laitetaan yöksi jääkaappiin, jolloin siemenet imevät nesteen itseensä ja tekevät seoksesta hyytelömäisen. Aamulla sekaan laitetaan vielä loput marjoista/hedelmistä pieninä paloina. Virpin reseptissä on myös jonkun verran aitovaniljaa, mutta koska olen löytänyt sitä pelkästään järjettömän hintavina versioina, tapaan jättää sen omista kokkailuistani pois.

Olen sekoitellut hillon kesän mittaan mustikoista, mansikoista, vadelmista, appelsiineista ja nyt aprikoosista. Ei ehkä houkuttelevimman näköistä mössöä, mutta ei kannata hämääntyä ulkonäöstä.


Seuraavaksi taidan himoita omenaversiota, mutta nykyisestä purkillisesta riittänee vielä ainakin viikon tarpeiksi. Viskelen tästä pieniä nokareita aamupuuron sekaan, enkä kyllä enää suostu palaamaan kaupan muovisilta maistuviin hilloihin. Sitä paitsi lasipurkin avaamisessa on ihan oma viehätyksensä, jota ei kumisen kannen auki kuorimisesta löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä kuuluu?