tiistai 11. helmikuuta 2014

Podcasts

Ajattelin tässä työpäivän kävelylenkkien lomassa alkaa kuunnella Hanapeen podcastia, jota hän pitää ystävänsä Martinin kanssa. Hanapee on ruotsalainen feministibloggaaja, joka höpisee paljon omasta elämästään viihdyttävän rennosti ja pelkäämättä itsensä likoon laittamista. Samalla hän nostaa esiin feminismiin liittyviä ilmiöitä ja tapahtumia, jotka hänen mielestään ovat keskustelun arvoisia. Podcast vaikuttaa kuitenkin keskittyvän siihen viihteellisempään puoleen, mitä nyt muutaman minuutin perusteella uskallan päätellä. Suurin ilonaihe mulle on kuitenkin riikinruotsin kuunteleminen, sillä toivon sen myötä oman ruotsini parantuvan kieliopin ja etenkin lauserakenteiden puolesta. Sitä paitsi inhoni riikinruotsin laulavaa nuottia kohtaan on muuttunut varovaiseksi ihasteluksi, sillä jotain erittäin sympaattista tuossa naapurimaamme omalaatuisessa puhetyylissä on.

Yleisesti olen hyvin nirso podcastien suhteen, sillä vaikka olen ladannut suuren määrän eri tyyppien tekeleitä ipodilleni ja koettanut antautua niiden vietäväksi, ei mikään ole vetänyt vertoja jumalaiselle Joe Roganille. Olen kuunnellut hänen useita kertoja viikossa ja vähintään pari tuntia kerrallaan kestäviä podcastejaan 2,5 vuotta, joten jotain Roganin viehätysvoimasta voinee päätellä jo tästä valtavasta määrästä tunteja, jotka olen viitsinyt käyttää hänen ajatustensa kuunteluun. Hän kutsuu ohjelmansa vieraiksi usein joko standup-koomikkoja tai vapaaottelijoita, mutta lisäksi hänen vieraidensa ammattialat saattavat liittyä mihin tahansa kuviteltavissa olevaan, kuten ravintoon, tieteeseen tai musiikkiin. Kun selaan viimeisimpiä podcasteja, on hänen vieraanaan käynyt muun muassa räppäri Immortal Technique, kirjailija ja urheilija Aubrey Marcus ja jonkinlainen bitcoin-velho Andreas Antonopoulos. Olen parikymmentä podcastia jäljessä, mutta jo vieraiden nimet saavat uteliaisuuteni heräämään. Kuuntelen siis orjallisesti kaiken. Roganin ilmiömäinen taito ylläpitää kiehtovaa keskustelua kenen tahansa kanssa ällistyttää kerta toisensa jälkeen, ja olen oppinut näistä kolmetuntistista infopläjäyksistä luultavasti enemmän hyödyllistä tietoa kuin koulussa koskaan.

Koetan joskus vaahdota ystävilleni Roganin älykkyydestä ja karismasta, mutta he mitätöivät puheeni huitaisemalla Roganin sivuun "sinä Fear Factor-tyyppinä". Omapahan on menetyksensä, jos eivät kapeakatseisuudeltaan pysty näkemään, millainen nero on kyseessä. Tai sitten heistä on vain niin karmivaa kuunnella ylistyspuheitani, joiden aikana saarnaan Roganin ihanuudesta hullunkiilto silmissä, että he haluavat mahdollisimman pikaisesti siirtyä muihin puheenaiheisiin.

Nyt en pysty keskittymään enempää, sillä selkäni takana istuu kuolaava L&T:n huoltotyyppi, joka hoki kerta toisensa jälkeen, kuinka siistiä on törmätä nuoreen simpsakkaan naiseen miespuolisen respahenkilön sijaan. Toivottavasti hän näkee tämän tekstin ja tajuaa hillitä virnuilevan olemuksensa. Joskus on piristävää kuulla imartelua, mutta on olemassa kohteliaisuuksia ja "kohteliaisuuksia".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä kuuluu?