sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Carob


Olen leiponut ja puuhaillut ruoan parissa koko illan. Ensin väsäsin carob&fig-muffineja ja sen jälkeen huomiseksi lounaaksi täytettyjä paprikoita ihanan Eevan ohjeen mukaan. En muistanut hakea muskottipähkinää (no oikeasti olisi ollut liian iso vaiva mennä Punnitse&Säästään ja jos Alepa olisi kyseistä pähkinää tarjonnut, se olisi luultavasti maksanut maltaita), mutta eivätköhän nämä sula suuhun ilmankin.

Alkaa tuntua jo oudolta tämä yletön määrä tunteja, jotka kulutan rakkaan ruoan kanssa. Mutta kun se on niin palkitsevaa. Usein tosin paiskon astioita ja heittelen aineksia ympäriinsä, koska olen arvioinut ruoanlaittoon menevän ajan täysin pieleen, mutta tänään en joutunut kiirehtimään mihinkään, joten hermoni lepäävät.


En ole ennen kokeillut johanneksenleipäpuujauhetta, ja oikeastaan en ole edelleenkään ihan kokonaan selvillä sen mahdollisista terveysvaikutuksista. Mutta ainakin taikinamuodoissa muffinit maistuivat sopivan makeahkoilta ja herkullisen tummilta, joten olen tyytyväinen.

Koen aavistuksen huvittavana sen, että eilen mennessäni nukkumaan totesin työpäivän alkuun olevan vain vajaa vuorokausi. Tänään pitäisi siis koettaa nukahtaa jo ennen keskiyötä, joopajoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä kuuluu?