tiistai 20. tammikuuta 2015

Jumalten ruokaa

Aloin eilen lukea Terence McKennan Food of the Godsia ja olin oitis täysin koukussa. Kuinka kiehtovaa ja tajuntaa laajentavaa on pelkästään lukea sienistä, alkuperäisheimoista ja psykedeeleistä! Olen vasta siinä vaiheessa, missä McKenna ruotii nykyisen ihmiskuntamme kehityskaaren alkutaipaletta, jolloin shamaanien ja apinoiden läheinen suhde kasvimaailmaan oli luonnollinen ja muokkasi ratkaisevasti ryhmien käyttäytymistä. Mutta tiedän jo, että teos sijoittuu erittäin korkealle, kun myöhemmin mietin vuoden merkityksellisimpiä lukukokemuksia. Onhan kirjan alaotsikko + ne maininnat, jotka olen Joe Roganin podcasteista napannut, melkein itsessään takeita siitä, että McKennan teos on vaikuttava ja uraauurtava.


Maltoin sentään käydä huhkimassa circuit trainingissa - viikonlopun överimässäilyt taisivat kantaa hedelmää, kun jaksoin vetää tunnin täysillä ja hikoilin kuin viimeistä päivää - ja kävelin sen jälkeen Töölön läpi lempeässä lumisateessa kuunnellen astetta normaalia mielenkiintoisempaa Joe Rogan-jaksoa. Olen melkein vuoden myöhässä tämän projektin suhteen, jota olen seurannut uskollisesti kesästä 2011 asti, mutta eipähän pääse hupi loppumaan kesken. Se, mikä nyt pyydysti täyden huomioni, oli Dr. Rhonda Patrickin vierailu. Hänen yksityiskohtaiset selityksensä liittyen ihmisen rakenteeseen, ravintoaineisiin ja kemiallisiin reaktioihin ovat ällistyttävän mielenkiintoisia, ja meinasin unohtaa pysähtyä bussipysäkille ollessani niin syvällä Patrickin selostuksissa.

Aivoni tuntuvat kihelmöivän kaikista näistä äkillisistä virikkeistä ja janoavan lisää informaatiota, mikä sai hetkeksi kaipaamaan takaisin yliopiston penkeille. Tajusin kuitenkin heti, miten mieletön tuo toiveeni on. Miksi ikävöin kursseille, jotka harvoin synnyttivät lähellekään sataprosenttista innostumista, kun voin sen sijaan päättää täysin itsenäisesti ja valikoiden, mihin osa-alueisiin käytän energiaani ja aivokapasiteettiani? Internet ja kirjasto tarjoavat tiedettä ja taidetta tsiljoonasti enemmän kuin mitä elinaikanani ehdin omaksua, joten mihin sitä opintopisterulettia tarvitsisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä kuuluu?