tiistai 6. tammikuuta 2015

Aamuretki


Puolen tunnin päästä heräämisestä olin ulko-oven tuolla puolen matkalla aurinkoon. Yleensä jahkailen niin pitkään, etten saa tehtyä rakastamiani aamukävelyjä päivän askareiden täyttäessä mieleni, mutta tänään lopetin eri vaihtoehtojen punnitsemisen heti alkuunsa ja suuntasin päättäväisesti kirkkaaseen ulkoilmaan. Kävelin ekan vartin hiljaisuudessa, mikä on kaltaiselleni ipod-addiktille todellinen uroteko, ja koetin toteuttaa jonkinlaista kävelymeditaatiota. Kerrankin päässäni poukkoili miellyttävän vähän irrallisia ajatuksia, ja pystyin keskittymään valon tutkailuun ja lumen narskumisen kuunteluun, niin kliseistä kuin se onkin.

Malttini loppui kuitenkin ennen pitkää, ja pelastauduin tyhjyydeltä musiikin suojiin. Tunsin kaipuuta Henri-levyyn, jonka aihepiirit huomioon ottaen ei ole kovin kummallista, että auringonsäteiden herkistämänä ja rauhaisan tunnelman tyynnyttämänä hakeuduin Julma-Henrin valaistumistarinoiden ääreen. RPK:n voimakkaista biiteistä taas sain toivotun energiabuustin, kun kesken kaiken päätin kotiin kääntymisen sijaan talsia läpi Keskuspuiston aina Pasilaan asti, vaikka mahani alkoi murista aamiaisen puutteesta.


Yhden hepan leppoisaa mutustelevaa ruokailua seuratessani ipod päätti pettää mut ja tehdä välikuoleman ilmeisesti kylmyyden seurauksena. Räpelsin kohmeisin sormin apujoukkoja kännykästäni, ja päädyin hakusanojen julma henri soundcloud ohjaamina Jujun profiiliin. Kolmisen vuotta sitten olin hirvittävän rakastunut tyypin Mustavalkosta-levyyn, mutta sen jälkeen meno äityi liian hihhulimaiseksi ja hyvästelin artistin. Tuolla auringon täplittämällä metsäpolulla olin kuitenkin niin jäässä, että en kyennyt muuhun kuin playn painamiseen, ja hämmästyksekseni huomasin Omistaa:n letkeän mutta melankolisen poljennon aiheuttavan mussa kaikkea muuta kuin niitä tympääntyneitä ja skeptisiä tuntemuksia, joiden oletin nousevan esiin päällimmäisinä. Kaikessa alleviivaavuudessaan sanoma on järkeenkäypä, ja kokonaisuutena moni Jujun soundcloudin uumenista kaivamani biisi hymyilytti. Mitäköhän täällä (=päässäni) oikein tapahtuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä kuuluu?