lauantai 15. marraskuuta 2014

Täpinät


Mulla on tosi pitkästä aikaa kutkuttava etkoiluolo, vaikka en ole tippaakaan alkoholipäissäni tai edes lähdössä mihinkään vielä muutamaan tuntiin. Koko päivän sisälläni on väreillyt jännitys, eikä mikään pikkuisista puuhistani ole onnistunut riistämään huomiotani täysin pois perhosista vatsassa. Ei sillä, että se haittaisi mitään. Olen kaivannut tätä toimeliasta innostuneisuutta, joka potkii mut ulos kämpästä, ja mikä tärkeintä, saa todella nauttimaan olostani. Viime kerrat keikoilla ovat olleet tasoa "ihan jees", sillä selväpäisyys vaatii tiettyä kylmähermoisuutta, ettei ympäröivä promillepitoinen todellisuus käy liian raskaaksi, varsinkin jos omat energialevelit hupenevat tasaista tahtia pitkin iltaa. Aiemmin sain alkoholista tarvittavan energian täyttämään sitä tyhjiötä, minkä usean tunnin syömättömyys synnyttää, enkä ole vielä keksinyt korvaavaa kikkaa. Ei tuntuisi kovin luonnolliselta lampsia kavereiden seuraksi tupakalle ja kaivella laukusta bansku tai eväspatukka muiden tuprutellessa vieressä. Tänään fiilis on kuitenkin eri. En tiedä mitä odotan niin huimasti tai mikä mua hermostuttaa, mutta tällaisissa olotiloissa tuskin voi pettyä.


Tänään harhailin pinnistelyä vaativan flow-joogan jälkeen ympäri Kalliota koettaen metsästää tarpeeksi hämyisää kuppilaa teen lipittämiselle ja Lapiduksen dekkariin syventymiselle, mutta löydettyäni tieni Cafe Talon kotoisan yläkerran nurkkapöytään en päässyt lähellekään suotuisaa keskittymiskykyä, sillä kännykässäni pyöri luottoradio SAY FM ja Nyt Hylly$, jonka tämänkertainen vieras Saikku T oli valinnut niin nostalgisia/levottomia/energisoivia biisejä soitettavaksi, että keskityin lähinnä höpisemään muiden kuuntelijoiden kanssa ja etenin kirjanssa noin kaksi ja puoli sivua. Kai tuo parituntinen toimi tunnelmaan virittelevänä etkoiluna, sillä oltuani koko viikon hieman vastahakoinen osallistumisen suhteen olen nyt jo hullun täpinöissä illan esiintyjistä. (VARSINKIN SPEDE HASASESTA jota olen luukuttanut koko syksyn!!!)

Kuva fb-eventistä
Taakse jäävä viikko on muutoin kulunut täysin vastakkaisissa tunnelmissa: olen lukenut, lukenut ja lukenut. Välillä kirjoittanut muistiin juttuja, jotka haluan viedä kirjan sivuilta laajempaan käyttöön. Vilkaisin äsken kirjahyllyssäni kohti korkeuksia kohoavaa romaanikasaa ja meinasin melkein katua sitä, että illan suunnutelmat on lyöty lukkoon. En yksinkertaisesti malta odottaa, että pääsen kaiken tuon hömpän ja vähemmän hömpän kimppuun.



Nyt lipitän glögiä ja pohdin milloin jaksan vääntäytyä suihkuun. Onneksi valitsin vaatteet valmiiksi jo eilen - kuinka teini sitä voikaan olla - ja säästin tälle illalle puoli tuntia extra-aikaa, mikä olisi muuten kulunut erilaisten asukombinaatioiden mallailuun. Melkein houkuttaisi vetää ylle tämä överihuppari, jossa pyöräilin eilen Selloon koluamaan kirjaston levyhyllyjä ja opiskelemaan varjominän konseptia, mutta ehkä koetan olla siivompi, että edes pääsen Kutoselle sisään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä kuuluu?