tiistai 4. marraskuuta 2014

Mandala

Tänään aikomukseni oli herätä viimeistään kymmeneltä ja lähteä heti erinäisiin toimistoihin selvittelemään rahatilannettani, mutta 12:10 nostin hädissäni pään tyynystä ja aloin nauraa pommiin nukkumiselle. Ehkä sillä ei ole niin väliä näin harmaana merkityksettömänä tiistaina, pidänkö kiinni ylitarkoista suunnitelmista vai en. Sainpahan univelat kuitattua, mikä tarkoittaa positiivisempaa mieltä, mikä taas johtaa väistämättä hyviin asioihin suuremmalla todennäköisyydellä kuin stressipäinen pakottaminen.


Yhtenä yönä hääräsin puolitoista tuntia tällaisen kuvion kimpussa ja pohdin huolellisesti, mitkä pallurat saavat minkäkin värin. Samalla kuuntelin PMMP:tä ja Kuolleita Intiaaneja ja matkustin ajassa taaksepäin lukiovuosiin, kun elin tavallaan huolettomammin - vailla paineita siitä, mikä musta tulee isona - mutta toisaalta paljon rankemmin. Olin ankara kropalleni ja häijy mielelleni. Vaikka katselen nykyään räppikeikoilla ympärilleni pöllämystyneenä kaikista junnuista, joiden takia meinaan kokea pientä ikäkriisin tynkää, olen onnellinen, että noista nuoruuden epävarmoista vuosista alkaa olla vuosikymmen.


Sitten tärkeämpiin aiheisiin. Eilisen paradoksi oli tämä: jaksaisinpa pestä hiukseni useammin, koska ne ovat niin pitkät ja hulmuavat ja kauniin luonnollisen väriset, mutta jos tiuhennan pesuväliä, niiden kunto heikkenee tasaista tahtia. Kumman valitsen? Laiskuuteni kehottaa pitämään nykyisen hätäilemättömän kolmen tai neljän päivän välin, sillä onhan melkoinen ponnistus raahautua suihkuun hieromaan pesuaineita kuontaloonsa.

Istun sängyssäni puolittaisessa asennossa pyöräilypöksyissä valmiina lähtemään kohti Espoota siskon ja beben luokse. Tänään piti olla kuiva keli, mutta niin vain Foreca vaihtoi sinisen pilven kuvan kahteen vesipisaraan. Aion silti uhmata ilmaston luomia esteitä ja karauttaa tunnin matkan satulan selässä. Jäin sunnuntaina ekaa kertaa smurffien tutkaan ja jouduin hyväksymään 80€ sakot yhden päivän pummeilusta (bussikortin kausi oli umpeutunut edellisenä päivänä), joten nyt en kyllä piruuttani maksa mitään kalliita seutulippuja. (Ihan kuin HSL:ää kiinnostaisi milliäkään, menenkö mä tänään julkisilla vai en.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä kuuluu?